HTML

Hűtős autó blog

Hűtött áru, fagyasztott élelmiszer szállítással valamint egyéb hűtést igénylő szállítással foglakozó cégek blogja hasznos, érdekes és naprakész információkkal.

Bejegyzések

Címkék

adó (1) ÁFA (10) agrárbank (1) állat szállítás (2) állófűtés (1) animáció (2) átalakítás (1) átalakítások (2) autó (4) baromfi (6) belső kialakítás (1) bio (2) bio élelmiszer (1) bor (1) Budapest (1) busz (2) Carrier (2) carrier (1) catering (1) e-útdíj (5) e-útdíj mentesség (2) Eger (1) egészség (1) élelmiszer (8) élelmiszeripar (1) emeletes busz (1) energia (2) esküvő (1) eurofrigo (1) Eurofrigo (1) fagyasztás (1) fagyi (2) fagyis autó (7) fagylalt (4) fagylalt története (1) fánk büfé (1) fashion truck (2) fejezetek a hűtés történetéből (3) Fólia és Klíma Kft (1) food truck (4) Food Truck Show 2015 (1) Food Truck Show 2016 (1) frozen yogurt (1) furgon (1) furgon átalakítás (2) fuvarozás (1) gazdálkodás (1) gofri (1) gomba (2) görög (1) gyógyszer (2) gyógyszerszállítás (1) gyógyszer szállítás (1) HACCP (3) hal (1) halas autó (1) halottszállító (1) hal szállítás (1) hamburger (1) hazai termék (1) homeopátia (1) hőszigetelés (1) hot-dog (1) hús (17) húsgyár (1) húsipar (13) hússzállítás (2) Hússzövetség (1) hűtés (8) hűtés története (7) hűtő (5) hűtő-fűtő berendezés (1) hűtőautó (16) hűtőberendezés (1) hűtőkocsi (4) hűtős (5) hűtős autó (22) hűtött áru szállítás (1) hűtő berendezés (1) ikarus (1) india büfé (1) italos autók (1) ízesített tej (2) Jamie Oliver (1) jármű átalakítás (3) jég (4) jégkocka (2) jégkrém (1) jégkrém készítés (1) joghurt fagylalt (1) jótékonyság (1) jövő (4) karácsony (2) kecsketej (1) kínai (1) klíma (3) kürtőskalács (1) lángos (1) LEADER program (1) légkondicionálás (1) magyar (1) magyar mezőgazdaság (1) Málta (1) mikulás (1) mirelit (1) mobil borozó (1) mobil kávézó (3) mobil pizza (2) mozgóbolt (20) mozgóbüfé (30) mozgó abc (3) mozgó árusítás (15) mozgó bolt (3) mozgó büfé (27) mozgó butik (1) mozgó divat (2) mozgó könyvtár (2) mozgó pizzázó (1) múlt (1) napelem (1) naposcsibe szállító (3) öko (1) ökotermék (1) online (1) pályázat (3) Pécs (1) pékség (1) pizzás autó (1) QR-kód (1) raktérhűtés (2) raktérhűtő (3) raktér szigetelés (1) reklám (4) rekord (1) Renault (1) retro (2) sajt (3) sajtos autó (2) sertés (16) sertésállomány (1) sörös autó (1) süteményes autók (1) szállítás (5) szigetelés (2) tanya (1) tej (11) tejágazat (1) tejes autó (4) tejes autók (2) tejes kocsi (2) tejipar (2) tengerpart (1) termelő (1) Tesco (1) tévhitek (1) thermo king (1) Thermo King (2) tojás (3) üzlet (1) üzletláncok (1) városnéző busz (1) vega furgon (1) vegetáriánus (1) Veszprém (1) VHT (1) videó (4) virsli (1) víz (3) Volkswagen T1 (2) vonat (1) waffel (1) Willis Haviland Carrier (1) Zanotti (4) zanotti (1) zöldséges autó (5) zöldséges autók (2) zöldségszállító (4) Címkefelhő

Naptár

április 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook

Mozgóbolt-engedélyek

2014.07.23. 08:43 :: Hűtős autó blog

A Piac&Profit honlapján tegnap jelent meg egy cikk a Mozgóbolt indításáról:

Mozgóboltot nyitna? Így fogjon hozzá

Tombol a nyár, javában tart a turistaszezon. Ez az az időszak, amikor a nyaralóhelyeket úgymond ellepik a fagylaltos kocsik , hotdog-és, hamburger árusok. Ez utóbbiak, már irodaházakban is egyre gyakrabban fellelhetőek. Milyen papírok kellenek ahhoz, hogy egy ilyen mozgóbolt működhessen és mennyibe kerül az engedély megszerzése? Utánajártunk.

Különbséget kell tenni mozgóbolt és mozgóárusítás között. A mozgóbolt önjáró vagy gépjárművel vontatott, az üzlet feltételeinek megfelelő árusító hely, a mozgóárusítás pedig az, ha a kereskedő vagy megbízottja olyan eszköz segítségével viszi magával az eladásra kínált árut, amely nem minősül mozgóboltnak (pl. kosár, tricikli, fagylaltos kocsi). Mozgóárusítás csak a kereskedő üzlete szerinti település közigazgatási területén belül, a közterület tulajdonosának hozzájárulása és a termékre vonatkozó hatósági engedélyek birtokában, valamint a kereskedő nevének és székhelyének, továbbá az üzlet nevének és címének feltüntetésével végezhető. Mozgóárusítás keretében csak a kereskedő üzletében a működési engedélyben foglaltak szerint forgalmazott termék árusítható.

Amennyiben a mozgóbolt több önkormányzat illetékességi területén működik, a kereskedő a működési engedélyt a székhelye szerint illetékes jegyzőtől kérheti. Működési engedély hiányában a tevékenység nem kezdhető meg, ha mégis ez történne, fellebbezésre való tekintet nélkül elrendelik az üzlet azonnali bezárását.

Ha a mozgóbolt működési területével érintett település jegyzője a mozgóbolt működéséhez nem járul hozzá, az alapeljárás jegyzője e település tekintetében a hozzájárulást elutasító állásfoglalás figyelembevételével hozza meg a működési engedélyt kiadó határozatot. A mozgóbolt működési területével érintett települések jegyzőinek hozzájárulását a gyorsabb ügyintézés érdekében előre, magunk is csatolhatjuk a kérelemhez.

Élelmiszer, illetve vendéglátásban előállított termék mozgóárusításához, a működési engedélyen felül, az illetékes ÁNTSZ szakhatósági hozzájárulása is szükséges. (Egészen pontosan az árusítás helye szerint illetékes ÁNTSZ Intézetének szakvéleménye és az árusítás helye szerint illetékes Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás szakvéleménye.) Célszerű a hatóságot személyesen felkeresni, tanácsot kérni és az elfogadott alaprajz szerint kialakítani a mozgó járművet. Az, hogy az engedélyeket jó előre beszerezzük, a működtetőnek is megéri. Rengeteg időt és pénzt spórolhatunk azzal, hogy nem ruházunk be fölöslegesen olyan eszközbe, amit később lebontat vagy átalakít az ellenőrzést végző hatóság.

A kérelemhez szükséges mellékletek:
Egyéni vállalkozói igazolvány; gazdasági társaság esetében 30 napnál nem régebbi cégkivonat és aláírási címpéldány (30 napnál nem régebben bejegyzett cég esetén a végzés), gépkocsi esetében a forgalmi engedély (jármű törzskönyv).

A működési engedély kiadásához kapcsolódó  eljárás a kérelem előterjesztésével indul. A kérelmet személyesen, az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, az előírt mellékletekkel (ld. keretes írásunkat) a polgármesteri hivatalban a kereskedelmi ügyintézőnél kell benyújtani. A kérelem nyomtatvány vagy ugyanitt átvehető, vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (Jogszabályi előírás nem kötelez ennek a nyomtatványnak a használatára, de célszerű ezt választani.)

A kérelemnek tartalmaznia kell:
- a jármű típusát
- a jármű (járműszerelvény ) forgalmi rendszámát
- a kereskedő adószámát
- statisztikai jelzőszámát
- az üzlet tulajdonosát, használatának jogcímét (bérlet, haszonélvezet)
- osztatlan közös tulajdon esetén az ismert tulajdonostársak nevét, címét
- a folytatni kívánt üzletköri tevékenységeket, az első helyen szerepeltetve az üzlet szakmai jellegét meghatározó fő tevékenységi üzletkört
- az üzlet napi/heti nyitvatartási idejét
- az üzlet fő tevékenységére utaló elnevezést
- mozgóbolt működési területének jegyzékét
- az árusítás helye szerinti település nevét

A mozgóbolt és a mozgóárusítás működési engedély iránti kérelem illetéke: 10 ezer forint.

Online kassza mozgóárusoknak is
A mozgóárusok számára is kötelező az online kassza használata, nem szükséges, hogy a mobil kapcsolat folyamatos legyen. Az, hogy esetleg küldés közben megszakad a mobilkapcsolat, nem akadályozza a pénztárgép működését, hiszen az adatokat az AEE folyamatosan tárolja az utólagos manipulálás lehetőségének kizárásával. Az adatszolgáltatás megtörténik, amint a mobil kapcsolat helyreáll. Itt találja a részleteket.

 

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/utcai-arusitas-igy-kaphat-mukodesi-engedelyt/

Hasonló bejegyzések: http://hutosauto.blog.hu/2014/06/13/mozgo_bufe_inditasa

http://hutosauto.blog.hu/2013/01/30/mozgoboltra_fel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hutosauto.blog.hu/api/trackback/id/tr56536855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása