A kitartó forróságban leginkább hideg vizet vagy üdítőt, és persze jégkrémet kíván az ember. A klíma és ventilátor mellett a jégkrémek is jobban fogynak a melegben.
Gyűjtöttem néhány hűsítő képet a jégkrémgyártás folyamatáról:
Egy felvétel az 1900-as évekből: tanulók készítik a jégkrémet a Penn State Creamery gyárban
1929-es fotó egy jégkrémkészítő tanfolyamról
A jégkrém alapanyagainak összekeverése után pasztőrözik, hőkezelik
A hőkezelés után következik a hűtés és érlelés
A fagyasztva habosítás során megfelelő állagúvá alakult jégkrémet formákba töltik, majd megkapja a bevonatot is. (Forrás: http://www.eispro.hu/erdekessegek.php)
Házilag is készíthetünk jégkrémet:
http://bezzeganya.postr.hu/zsuzsi-foz-keszits-jegkremet-hazilag
A jégkrémgyártóktól hűtőautóval szállítják a jégkrém és fagylaltkülönlegességeket az üzletekbe.
Hűtőautók: http://rakterhutok.hu