Szeretem a hideget is és a meleget is, de mindent a maga idejében: nyáron a hideget, télen a meleget… talán nem vagyok egyedül ezzel. A XXI. században meg is teremtjük magunknak a kellemes környezet feltételeit. Télen fűtünk, nyáron hűtünk. Régen is így volt, csak a módszerek változtak. Fejlődik a világ, a technika. Nekünk is követnünk kell a változásokat, alkalmazkodnunk hozzájuk, ha csak nem akarunk remeteként élni.
Élelmiszerre mindenkinek szüksége van, eszünk reggel, délben, este, és amikor megéhezünk. Nem mindegy az sem, hogy mit eszünk. Szervezetünknek szüksége van rostokra, fehérjére, szénhidrátra, zsírokra, stb., amiket különböző élelmiszerekből veszünk magunkhoz.
Húsra, tejtermékre szüksége van az egészséges szervezetnek (a vegetáriánusok most hallgassanak). A húst feldolgozás után elszállítják a kereskedőkhöz. Itt kapcsolódik össze a hűtés és az élelmiszer és itt jövünk mi a képbe, akik a megoldást kínáljuk.
Ez is egy megoldás…de nem pont erre gondoltam. Jég helyett szereljünk inkább be egy hűtőberendezést, ami folyamatosan hidegen tartja a rakterünket. Előtte azonban még szigeteljük le, hogy ne tudjon olyan könnyen szabadulni a hűtőberendezés által lehűtött levegő. Csináljuk mindezt üvegszálas technikával, ami nemcsak esztétikus, de higiénikus is. Mondjuk így:
Ha mindez elkészült, már csak az adminisztráció van hátra, jegyeztessük be a forgalmiba, hogy a hűtőberendezéssel ellátott jármű hűtött áru szállítására alkalmas, valamint ne feledkezzünk meg a HACCP kézikönyvről sem.