HTML

Hűtős autó blog

Hűtött áru, fagyasztott élelmiszer szállítással valamint egyéb hűtést igénylő szállítással foglakozó cégek blogja hasznos, érdekes és naprakész információkkal.

Bejegyzések

Címkék

adó (1) ÁFA (10) agrárbank (1) állat szállítás (2) állófűtés (1) animáció (2) átalakítás (1) átalakítások (2) autó (4) baromfi (6) belső kialakítás (1) bio (2) bio élelmiszer (1) bor (1) Budapest (1) busz (2) Carrier (2) carrier (1) catering (1) e-útdíj (5) e-útdíj mentesség (2) Eger (1) egészség (1) élelmiszer (8) élelmiszeripar (1) emeletes busz (1) energia (2) esküvő (1) Eurofrigo (1) eurofrigo (1) fagyasztás (1) fagyi (2) fagyis autó (7) fagylalt (4) fagylalt története (1) fánk büfé (1) fashion truck (2) fejezetek a hűtés történetéből (3) Fólia és Klíma Kft (1) food truck (4) Food Truck Show 2015 (1) Food Truck Show 2016 (1) frozen yogurt (1) furgon (1) furgon átalakítás (2) fuvarozás (1) gazdálkodás (1) gofri (1) gomba (2) görög (1) gyógyszer (2) gyógyszerszállítás (1) gyógyszer szállítás (1) HACCP (3) hal (1) halas autó (1) halottszállító (1) hal szállítás (1) hamburger (1) hazai termék (1) homeopátia (1) hőszigetelés (1) hot-dog (1) hús (17) húsgyár (1) húsipar (13) hússzállítás (2) Hússzövetség (1) hűtés (8) hűtés története (7) hűtő (5) hűtő-fűtő berendezés (1) hűtőautó (16) hűtőberendezés (1) hűtőkocsi (4) hűtős (5) hűtős autó (22) hűtött áru szállítás (1) hűtő berendezés (1) ikarus (1) india büfé (1) italos autók (1) ízesített tej (2) Jamie Oliver (1) jármű átalakítás (3) jég (4) jégkocka (2) jégkrém (1) jégkrém készítés (1) joghurt fagylalt (1) jótékonyság (1) jövő (4) karácsony (2) kecsketej (1) kínai (1) klíma (3) kürtőskalács (1) lángos (1) LEADER program (1) légkondicionálás (1) magyar (1) magyar mezőgazdaság (1) Málta (1) mikulás (1) mirelit (1) mobil borozó (1) mobil kávézó (3) mobil pizza (2) mozgóbolt (20) mozgóbüfé (30) mozgó abc (3) mozgó árusítás (15) mozgó bolt (3) mozgó büfé (27) mozgó butik (1) mozgó divat (2) mozgó könyvtár (2) mozgó pizzázó (1) múlt (1) napelem (1) naposcsibe szállító (3) öko (1) ökotermék (1) online (1) pályázat (3) Pécs (1) pékség (1) pizzás autó (1) QR-kód (1) raktérhűtés (2) raktérhűtő (3) raktér szigetelés (1) reklám (4) rekord (1) Renault (1) retro (2) sajt (3) sajtos autó (2) sertés (16) sertésállomány (1) sörös autó (1) süteményes autók (1) szállítás (5) szigetelés (2) tanya (1) tej (11) tejágazat (1) tejes autó (4) tejes autók (2) tejes kocsi (2) tejipar (2) tengerpart (1) termelő (1) Tesco (1) tévhitek (1) Thermo King (2) thermo king (1) tojás (3) üzlet (1) üzletláncok (1) városnéző busz (1) vega furgon (1) vegetáriánus (1) Veszprém (1) VHT (1) videó (4) virsli (1) víz (3) Volkswagen T1 (2) vonat (1) waffel (1) Willis Haviland Carrier (1) zanotti (1) Zanotti (4) zöldséges autó (5) zöldséges autók (2) zöldségszállító (4) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook

QR-kód mondja meg, mit eszünk

2013.09.19. 10:19 :: Hűtős autó blog

Új szakaszba lépett Magyarországon a bioélelmiszerek eredetvizsgálata. A termékek tételes tanúsítása révén egy kattintással megtudhatjuk ételeink alapanyagainak származási helyét, termelőjét, a gyártás körülményeit. Biokontroll Hungária által kidolgozott eljárás még európai léptékkel is újszerű.

Új fejlődési szakaszba lépett az organikus úton előállított termékek tanúsítása. Az ilyen élelmiszerek vásárlóinak alapvető igénye, hogy pontosan tudják, az adott étel vagy ital honnan származik és milyen összetevőkből áll. Erre teremt lehetőséget a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél kidolgozott eljárás.

Egy most zajló, Alkobeer elnevezésű projekt során, a gyakorlatban fejlesztettük ki a tételtanúsítás lehetőségét – mondta a Biokontroll projektvezetője. Kanyó Zsolt hangsúlyozta, az eljárás még európai léptékkel sem tekinthető szokásosnak.

A termék, amelynek fejlesztésénél és piacra vitelekor a módszert kidolgozták, Magyarország első biosöre. A vásárló az interneten beüti a sörösüvegen található webcímet, vagy az okostelefonjával beolvassa a címkén lévő QR-kódot. Az így elérhető keresőfelületen a fogyasztó a palack egyedi sorszáma alapján részletes kimutatást talál az adott tétel teljes gyártási folyamatáról, így az alapanyagok származásáról a termelő megnevezésével, a főzés sorszámáról, a palackozás helyéről és idejéről, a sör összetételéről. Kapunk egy szakértő érzékszervi bírálatot, de ellenőrizhetjük az antioxidáns- és mikroelem-tartalomról készült laboratóriumi vizsgálatok eredményeit is.

Szúrópróba helyett folyamatos ellenőrzés

A vásárló tehát minden elképzelhető információt megkap a kezében tartott palackról, de a teljes folyamatban mégsem ez a valódi innováció. Ami fontos, az e mögött álló ellenőrzés. A minősítő szerv – Magyarországon a Biokontroll (HU-ÖKO-01) – az alapanyag előállításától a főzésen át egészen a kiszállításig végigköveti a folyamatot, messze túlmutatva az itthon is hagyományos és az Unióban általánosan használt, az EU biorendeleteken alapuló, utólagos tanúsításon és szúrópróbaszerű ellenőrzésen.

Az eljárás, elv tetszőlegesen bármely élelmiszerre alkalmazható, de feldolgozott termékeknél nagyobb a jelentősége. Egy biorépának, burgonyának szinte „csak” termelője van, de egy bébiétel, egy bio levespor vagy más félkész vagy konyhakész étel, már számos összetevőt tartalmaz – mutatott rá a szakember. Az ilyen „érzékeny” termékeknél talán érdemes végiggondolni a tételes tanúsítás bevezetését.

Az új, minden szempontból alaposabb tételtanúsítási metódus robbanásszerű elterjedésére magasabb költségei miatt nem lehet számítani, de az értékesebb termékek, például szeszesitalok, csokoládék vagy más prémiumélelmiszerek esetén remélhetően lesz rá igény.

Forrás: Élelmiszer Online

Szólj hozzá!

Címkék: bio bio élelmiszer QR-kód

A bejegyzés trackback címe:

https://hutosauto.blog.hu/api/trackback/id/tr1005523349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása