A kínai ételek után indiait kóstolhatunk a következő mozgó büfékből:
Indiai specialitások húsevőknek és vegetáriánusoknak a "Desi" mozgó büféből
"Curry Up Now" indiai ételek, vegetáriánus és gluténmentes változatban is: burrito, chicken tikka masala, taco
"Masala fresh" indiai gyors ételek paradicsomos masala szósszal
"Little India"- egy kis India: tandoori csirke, hal és egyéb indiai specialitások
Hot indian foods: hagyományos burritot kínálnak indurrito néven többféle változatban
Mozgó büfék, mozgóbolt kialakítása egyedi elképzelések alapján is: http://rakterhutok.hu
Aki megéhezett egy kis indiai ételre, annak íme néhány recept:
Chicken Tikka Masala
Hozzávalók:
- 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
A tikka páchoz:
- 2 pohár natúr joghurt
- fél zöldcitrom leve
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál chilipor
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
- 1 púpozott kávéskanál currypor
- só
A masala szószhoz:
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 db 140 gr-os paradicsompüré
- 4 dl tejszín
- 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál kömény
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál currypor
- 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- só
Elkészítés:
A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.
A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson - alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt - megsütjük. Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben.
Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és az összes fűszert.
Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/chicken-tikka-masala.recept
Burrito recept:
Hozzávalók
A burritohoz
A fűszerkeverékhez
A paradicsomos salsához
- 3 közepes db paradicsom
- 400 g konzerv paradicsom (darabolt)
- 2 ek jalapeno
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 közepes db zöldpaprika
- 1 fél lime-ból nyert limelé (elhagyható)
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet egy kevés olajon megpirítjuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük ízlés szerint.
- Pici vizet (kb 1/2 decit) aláöntünk, a majonézt jól elkeverjük, összeforraljuk az egészet, 1-2 percig rotyogtatjuk és utánafűszerezzük, ha szükséges.
- A sütőt előmelegítjük,mindeközben összerakjuk a burritokat.
- Tortillalapokat lefektetjük a vágószekára, közepükre téglalap alakban ráhalmozzuk a húst.
- A tortilla lapoknak (egyesével) két szembenlévő oldalát behajtjuk, majd a másik kettőt is, a csomagokat megfordítjuk, hogy a hajtás alul legyen.
- Tepsire helyezzük őket, tetejüket 2-2 ek tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pirosodásig sütjük (felső sütéssel).
- Salsával tálaljuk.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/burrito