HTML

Hűtős autó blog

Hűtött áru, fagyasztott élelmiszer szállítással valamint egyéb hűtést igénylő szállítással foglakozó cégek blogja hasznos, érdekes és naprakész információkkal.

Bejegyzések

Címkék

adó (1) ÁFA (10) agrárbank (1) állat szállítás (2) állófűtés (1) animáció (2) átalakítás (1) átalakítások (2) autó (4) baromfi (6) belső kialakítás (1) bio (2) bio élelmiszer (1) bor (1) Budapest (1) busz (2) carrier (1) Carrier (2) catering (1) e-útdíj (5) e-útdíj mentesség (2) Eger (1) egészség (1) élelmiszer (8) élelmiszeripar (1) emeletes busz (1) energia (2) esküvő (1) eurofrigo (1) Eurofrigo (1) fagyasztás (1) fagyi (2) fagyis autó (7) fagylalt (4) fagylalt története (1) fánk büfé (1) fashion truck (2) fejezetek a hűtés történetéből (3) Fólia és Klíma Kft (1) food truck (4) Food Truck Show 2015 (1) Food Truck Show 2016 (1) frozen yogurt (1) furgon (1) furgon átalakítás (2) fuvarozás (1) gazdálkodás (1) gofri (1) gomba (2) görög (1) gyógyszer (2) gyógyszerszállítás (1) gyógyszer szállítás (1) HACCP (3) hal (1) halas autó (1) halottszállító (1) hal szállítás (1) hamburger (1) hazai termék (1) homeopátia (1) hőszigetelés (1) hot-dog (1) hús (17) húsgyár (1) húsipar (13) hússzállítás (2) Hússzövetség (1) hűtés (8) hűtés története (7) hűtő (5) hűtő-fűtő berendezés (1) hűtőautó (16) hűtőberendezés (1) hűtőkocsi (4) hűtős (5) hűtős autó (22) hűtött áru szállítás (1) hűtő berendezés (1) ikarus (1) india büfé (1) italos autók (1) ízesített tej (2) Jamie Oliver (1) jármű átalakítás (3) jég (4) jégkocka (2) jégkrém (1) jégkrém készítés (1) joghurt fagylalt (1) jótékonyság (1) jövő (4) karácsony (2) kecsketej (1) kínai (1) klíma (3) kürtőskalács (1) lángos (1) LEADER program (1) légkondicionálás (1) magyar (1) magyar mezőgazdaság (1) Málta (1) mikulás (1) mirelit (1) mobil borozó (1) mobil kávézó (3) mobil pizza (2) mozgóbolt (20) mozgóbüfé (30) mozgó abc (3) mozgó árusítás (15) mozgó bolt (3) mozgó büfé (27) mozgó butik (1) mozgó divat (2) mozgó könyvtár (2) mozgó pizzázó (1) múlt (1) napelem (1) naposcsibe szállító (3) öko (1) ökotermék (1) online (1) pályázat (3) Pécs (1) pékség (1) pizzás autó (1) QR-kód (1) raktérhűtés (2) raktérhűtő (3) raktér szigetelés (1) reklám (4) rekord (1) Renault (1) retro (2) sajt (3) sajtos autó (2) sertés (16) sertésállomány (1) sörös autó (1) süteményes autók (1) szállítás (5) szigetelés (2) tanya (1) tej (11) tejágazat (1) tejes autó (4) tejes autók (2) tejes kocsi (2) tejipar (2) tengerpart (1) termelő (1) Tesco (1) tévhitek (1) thermo king (1) Thermo King (2) tojás (3) üzlet (1) üzletláncok (1) városnéző busz (1) vega furgon (1) vegetáriánus (1) Veszprém (1) VHT (1) videó (4) virsli (1) víz (3) Volkswagen T1 (2) vonat (1) waffel (1) Willis Haviland Carrier (1) zanotti (1) Zanotti (4) zöldséges autó (5) zöldséges autók (2) zöldségszállító (4) Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook

Akár 20%-kal csökkenthetik költségeiket a fuvarozók

2013.11.07. 09:19 :: Hűtős autó blog

A szállítmányozó cégek becslése szerint egy fuvar teljesítése közben az összes költség legnagyobb hányadát még mindig az üzemanyag emészti fel, de egyre komolyabb tételt jelent a sofőr munkabére és az e-útdíj is. A kiadások fennmaradó hányada a karbantartási díjakra és egyéb ráfordításokra megy el. A WebEye Magyarország szakértői szerint a költségek akár 20 százalékkal is mérsékelhetők a korábbinál szervezettebb közlekedéssel, valamint a megfelelő flottakövető szolgáltatás megválasztásával.

A közúti fuvarozás esetén a legjelentősebb költségelem még mindig a járművek üzemanyag fogyasztása – vélik egybehangzóan a WebEye Magyarország szállítmányozással foglalkozó ügyfelei. Bár az utóbbi időben csökkent az üzemanyag ára, a fuvarozók becslései szerint a felmerülő költségek közel felét továbbra is ez teszi ki. Emellett komoly kiadásként jelentkezik az e-útdíj, valamint a vezetési idő nem megfelelő kihasználásából és a túlvezetésből adódó büntetések is. Az üzemanyag költségarány jelentősen csökkenthető, ha a fuvarozócégek optimalizálják a fuvarkapacitásokat, de egy sofőr rossz vezetési stílusára és a vezetési idők nem megfelelő kihasználtságára is fény derülhet egy korszerű telematikai rendszer segítségével. Így az olyan járulékos költségeken, mint például a karbantartási díj, szintén sokat lehet spórolni.

Az útdíjjal egy rendszeresen fuvarozó vállalatnak mindenképpen számolnia kell, azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan fizeti meg. A viszonylati jeggyel például nem módosítható az útvonal, így ha a sofőr menet közben változtatni kényszerül, újabb jegyet kell vennie, ez azonban egy GPS-alapú fedélzeti egység (OBU) beszerelésével elkerülhető. Ez a megoldás tehát egyszerűbb és költséghatékonyabb is. Egy komplex telematikai szolgáltatás nem csak az útdíj fizetésre alkalmas, hanem számos kiegészítő lehetőséget is kínál, ami hosszútávon komoly költségmegtakarítást eredményez: ilyen például az üzemanyagszint-mérés, a rugalmas útvonaltervezés, vagy a WebEye-nál elérhető, vezetési idő menedzselésére szolgáló eTachograph funkció.

„A korábbi tapasztalataink szerint a telematikai rendszer beszerelését követően a 10-30 százalékos üzemanyag csökkenés átlagosnak mondható, de találkoztunk már kiemelkedő, 40 százalékos flottára levetített összesített fogyasztáscsökkenéssel is. Mindez több részből tevődik össze: így például a magánhasználat felszámolása, a rossz vezetési stílus felderítése és természetesen az üzemanyag visszaélések megszűnése. A telematika emellett az e-útdíj bevallást is megkönnyíti: a megfelelő OBU használatával sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb az úthasználat” – mondta el Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország szakértője.

Általános tippek a költségoptimalizáláshoz:

Üzemanyag-felhasználás mérése – Ajánlott rendszeresen mérni a felhasznált üzemanyag mennyiségét, illetve a tankolás helyét és pontos idejét. Nem árt továbbá feltérképezni és rögzíteni a megbízható töltőállomásokat az útvonalon. Mindehhez hasznos segítséget nyújthatnak az olyan komplett telematikai szolgáltatások, melyek üzemanyagszint-mérővel és útvonaltervezővel egyaránt rendelkeznek.

Megfelelő útdíj fizetési mód megválasztása – Érdemes figyelembe venni a fuvarfeladatok gyakoriságát is. A rendszeresen fuvarozó vállalatok számára a GPS-alapú útdíj-fizetés nem csak kényelmesebb, de költséghatékonyabb is: rugalmasan változtatható az útvonal, így valóban csak a megtett útnak megfelelő díjat kell megfizetnie a felhasználónak.

Vezetési idők maximális kihasználása – A fuvartervezés során fontos figyelembe venni, hogy a ki nem használt vezetési idők hosszú távon bevételkiesést eredményeznek, így érdemes maximálisan kitölteni a rendelkezésre álló munkaórákat.

Túlvezetés elkerülése – Jelentős tétel lehet a kiadások között a túlvezetésből adódó esetleges büntetés. A túlvezetés balesetveszélyes, ezért fokozottan ellenőrzik az utakon. Célszerű ezért olyan fedélzeti egységet használni, amely amellett, hogy folyamatosan nyilván tartja, hány órát vezetett a sofőr, automatikusan riaszt a rendelkezésre álló vezetési idő leteltekor.

Optimális útvonaltervezés – Az út előzetes tervezésével könnyedén elkerülhetőek a felesleges kerülőutak és üres járatok, amelyek az üzemanyag-felhasználást is növelik. Lehetőség szerint érdemes akkor útnak indulni, amikor kisebb a forgalom és tartsuk szem előtt, hogy nem biztos, hogy a kilométerben rövidebb útvonalon kevesebb üzemanyagot használunk.

Folyamatos karbantartás – A jól karbantartott, műszakilag hibátlan jármű kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és az élettartama is hosszabb. Érdemes rendszeresen mérni a járműdiagnosztikai adatokat, amelyek segítségével hatékonyabban és precízebben hajthatóak végre a szervizmunkálatok.

Optimális vezetési stílus – A gyorshajtások mellőzése és az útviszonyoknak megfelelő vezetési stílus tovább növelheti a vezetés biztonságát. Így csökkentjük a felesleges fékezéseket, gyorsításokat és az ebből adódó megnövekedett fogyasztást.

Forrás: Camiontruck

Szólj hozzá!

Címkék: fuvarozás e-útdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://hutosauto.blog.hu/api/trackback/id/tr885619048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása